Rabu, 6 Disember 2017

Set Kulit Bajet Shaklee | Vitamin C & Vitamin E Shaklee

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Set Kulit Bajet Shaklee hanya ada 2 vitamin harian sahaja. Vitamin C dan Vitamin E Shaklee.

Kebaikan Set Kulit Bajet Shaklee kepada kulit

• Tegangkan kulit
• Ransang pengeluaran kolagen dalam kulit supaya kulit jadi anjal
• Kuatkan dan sihatkan kulit
• Kecutkan jerawat yang hendak dan telah naik
• Kurangkan garisan halus pada muka
• Kawal pengeluaran minyak pada muka
• Hilangkan parut dan jeragat
• Buat kulit lembut dan licin
• Kuatkan rambut, kulit dan kuku
• Rawat tumit yang merekah
• Cerahkan kulit secara semulajadi
• Hilangkan garisan penuaan dan bintik hitam
• Kuatkan pertahanan badan
• Tinggi kandungan antioksida untuk lawan radikal bebas dalam tubuh
• Jaga retina pada mata
• Pulihkan tekstur kulit
• Kecilkan pori-pori yang besar
• Lindungi kulit dari kerosakan sinaran UV matahari
• Merawat kulit dari dalam, kurangkan keradangan (inflamasi) kulit

Jika anda hendak Set Kulit Bajet jadi LEBIH berkesan

• Tinggalkan / Hadkan pengambilan gula putih

  • Nasi putih
  • Biskut
  • Roti putih
  • Roti canai
  • Kuih-kuih bergoreng
  • Kek
  • Air berkarbonat
  • Air manis - Smoothies/ Air Teh Ais/ M**o/ Horl**ks

• Makan lebih banyak sayur dan ulam mentah. Sayur celur/rebus sekejap lebih baik.

• Kurangkan makan bergoreng dan berminyak

• Cuci muka dengan pencuci yang betul

• Hadkan pengambilan jajan/ makanan tidak sihat

  • Keropok
  • Gula-gula
  • Coklat
  • Minuman bertin
  • Air yogurt smoothies (tinggi gula)





Harga Set Kulit Bajet Shaklee

Vitamin C RM103.35
Vitamin E RM165.63

Jumlah: RM277

Kos postage
Semenanjung RM8
Sabah & Sarawak RM12

Cara dapatkan Set Kulit Bajet Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Sabtu, 2 Disember 2017

Alfalfa Complex Shaklee | Kebaikan , Kelebihan Dan Harga Alfalfa Shaklee

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Alfalfa Complex Shaklee adalah tumbuhan yang sangat istimewa. Alfalfa ada banyak manfaat kepada kesihatan. Ia juga dikenali sebagai Raja segala tumbuhan.

Alfalfa perlukan 2 tahun untuk matang sepenuhnya. Akar Alfalfa tumbuh sedalam 20 meter dalam tanah. Akar Alfalfa menyerap segala nutrien dan mineral dalam tanah dan bantu tumbuhan Alfalfa menjadi sihat dan berkualiti.





Kebaikan dan kelebihan Alfalfa Shaklee


Mencuci hati, darah dan usus - Supaya bebas dari toksin merbahaya. Alfalfa bersifat alkali akan buat asid dalam badan jadi normal (neutral). Alfalfa juga baik untuk cantikkan kulit dengan membuang toksin yang rosakkan kulit.

Melawan alahan - Mengurangkan sensitiviti pada hidung dan kulit, baik untuk resdung dan jerawat halus (jerawat pasir). Alfalfa juga boleh bantu baiki masalah kurap dan ulat air (athlete's foot) dengan berkesan 

Baik untuk kesihatan sistem penghadaman - Bantu kurangkan ulser, gastrik, sakit perut, hepatitis dan sembelit.

Singkirkan lemak dan kolesterol - Menurunkan paras kolesterol buruk (LDL) supaya salur darah jadi sihat dan kuat.

Melegakan keletihan

Bantu / cegah masalah arthritis

Legakan sembelit - Fiber dalam Alfalfa bantu usus keluarkan najis setiap hari.


Kebaikan dan kelebihan lain Alfalfa Shaklee

• Hilangkan masalah mulut dan bau badan yang kuat
• Bantu hilangkan resdung
• Beri kelegaan semasa period
• Bantu buang angin dalam badan
• Bagus untuk allergi dan ekzema
• Bantu hilangkan tekanan dan kelesuan
• Bantu cuci buah pinggang dan masalah kencing kotor
• Legakan sakit arthritis (sakit sendi)
• Bagus untuk masalah asthma

Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee untuk lelaki dan wanita

• Naikkan stamina seks wanita dan lelaki
• Tingkatkan kesuburan lelaki dan wanita. Lelaki boleh tambah Vitamin E untuk sperma yang sihat. Wanita boleh tambah GLA Complex untuk betulkan hormon.

Kebaikan Alfalfa Shaklee untuk wanita 

• Boleh membesar dan tegangkan payudara
• Pulihkan urat-urat lepas bersalin
• Merawat masalah keputihan
• Sebagai milkbooster wanita menyusukan bayi
• Bertindak sebagai kacip fatimah kepada isteri
• Kembalikan keintiman wanita




Alfalfa Complex bertindak sebagai pembuang toksin dalam badan. Jadi apabila anda mula amalkan Alfalfa Complex, biasanya anda akan hadapi masalah Healing Crisis.

Tanda Healing Crisis lepas makan Alfalfa Shaklee

• Jerawat naik
• Ada bintik-bintik kecil
• Hidung berair
• Pening kepala
• Gatal-gatal

Ia adalah proses yang normal. Biasanya lepas anda KONSISTEN amalkan Alfalfa, badan akan jadi lebih sihat dan 'ringan'.

Siapa tak boleh makan Alfalfa Complex Shaklee

• Pesakit SLE

Asid amino, L Canavanine boleh meransang sistem imun dan keradangan untuk mereka yang ada SLE.

• Pil Perancang

Wanita amalkan pil perancang untuk elakkan kesuburan supaya tak hamil. Jika anda amalkan alfalfa, anda sebenarnya meransang kesuburan. Ganggu fungsi pil perancang.

• Ubat Cairkan Darah

Alfalfa Complex Shaklee ada Vitamin K, yang perlu untuk pembekuan darah. Alfalfa akan ganggu fungsi ubat cairkan darah.


Harga Alfalfa Complex Shaklee


Saiz S, 330 biji RM60.95
Saiz L, 700 biji RM108.65

+ Ada cas postage

RM8 untuk Semenanjung
RM12 untuk Sabah & Sarawak

Shaklee juga ada diskaun untuk harga ahli. Anda boleh wasap penulis untuk tahu bagaimana hendak jadi ahli Shaklee. Bayar sekali je dah dapat free membership setiap tahun.

Cara makan Alfalfa Complex Shaklee

Sehari makan 10 biji maksimum.
1 botol S untuk 33 hari.
1 botol L untuk 70 hari.

Untuk waktu makan, penulis akan guide pelanggan secara peribadi.

Cara dapatkan Alfalfa Complex Shaklee


1. Wasap penulis pada nombor +60134141176 

2. Tekan link dibawah untuk terus (direct) wasap ke penulis

http://lindashaklee.wasap.my/



Shaklee Malaysia


Ahad, 26 November 2017

Kebaikan Set Menyusu Shaklee Sebagai Milkbooster Tambah Susu Badan

Teks: Linda Kamal
Foto: Linda Kamal & Google
Entry: 33/44

Terima kasih kerana melawar blog www.superherolin.com. Set menyusu Shaklee adalah antara set popular untuk bakal ibu dan ibu yang sedang menyusu.




Konsep penyusuan adalah berdasarkan 'supply' dan 'demand'. Jika anda tidak berdisiplin untuk pam dan menyusukan bayi dengan kerap atau tidak kerap kosongkan payudara, susu akan berkurangan.

Jadi sebaik sahaja anda hendak mulakan milkbooster, jadualkan waktu menyusu dan pam susu. Lebih baik lagi, waktu anda susukan bayi, sebelah payudara lagi anda pasang pam susu. Jadi 'tandem breastfeeding'.

Apabila anda kerap kosongkan kedua-dua payudara, anda meransang payudara anda untuk menghasilkan lebih banyak susu (supply), kerana pemintaan (demand) adalah tinggi.




Dalam SET MENYUSU ada 2 produk

• ESP
• Alfalfa Complex




Kedua-dua suplemen ini membekalkan badan anda dengan nutrisi yang lengkap supaya badan anda boleh menghasilkan susu badan yang berkualiti.

Kebaikan Set Menyusu Shaklee

• Susu badan jadi pekat
• Susu badan jadi banyak
• Bekalkan asid amino mencukupi untuk keperluan tubuh
• Buat rasa kenyang lebih lama
• Kekalkan paras gula dalam darah pada jangka masa panjang
• Alfalfa terkenal sebagai milk booster di negara barat
• Bekalkan tenaga supaya rasa kuat dan sihat sepanjang hari
• Bantu detoks hati, darah dan usus supaya badan bebas toksin
• Susu badan yang pekat buat bayi tidur lebih lama dan nyenyak
• Bonus: Kulit jadi cerah sekata, parut pudar dan kulit jadi semakin gebu


Testimoni pengguna Set Menyusu Shaklee




Harga Set Menyusu Shaklee





Anda layak dapat Set Menyusu pada harga ahli apabila anda menjadi ahli Shaklee.

Cara dapatkan Set Menyusu Shaklee


1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Selasa, 21 November 2017

Vitamin E Shaklee | Kebaikan, Kelebihan, Fungsi Dan Harga Vitamin E Shaklee

Teks: Linda Kamal
Foto: Linda Kamal & Google
Entry: 32/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Kebaikan, kelebihan, fungsi dan harga Vitamin E Shaklee.

Vitamin E Shaklee adalah antara vitamin yang popular dalam Shaklee. Set yang biasa ada Vitamin E adalah Set Kecantikan untuk hilangkan parut dan lembapkan kulit. 

Dos harian Vitamin E boleh mencecah 3200IU sehari. Iaitu 8 biji Vitamin E Shaklee. Setiap kapsul Vitamin E Shaklee membekalkan 400IU Vitamin E dan 39.4mg Selenium.





Kelebihan Vitamin E

• Buatkan kulit jadi lembap (moist)
• Lambatkan proses penuaan
• Kulit nampak muda
• Mengurangkan parut perlahan-lahan sampai hilang
• Galakkan kulit dan rambut jadi sihat dan kuat
• Lindungi kulit dari kerosakan sebab sinaran uv matahari
• Tegangkan kulit
• Cerahkan wajah
• Kecilkan pori-pori yang terbuka
• Kawal pengeluaran minyak pada wajah
• Hilangkan jeragat
• Ada antioksida untuk bunuh radikal bebas

Kebaikan Vitamin E untuk suami isteri

• Meningkatkan nafsu untuk seks 
• Menjaga organ pembiakan supaya sihat dan kuat
• Boleh meningkatkan kesuburan suami dan isteri

Peringatan: Jika anda ingin dapatkan Vitamin E untuk kesuburan, sila dapatkan konsultasi dengan penulis untuk cara makan.

Kebaikan Vitamin E untuk lelaki

• Buat air mani suami jadi pekat
• Menambah pengeluaran air mani lelaki. Baik untuk lelaki yang ada masalah bilangan sperma rendah (low sperm count)
• Lelaki boleh ada tenaga seksual dan libido yang kuat lepas amalkan Vitamin E selama 7 hari berturut-turut.

Lelaki yang dah berkahwin atau bakal berkahwin disarankan untuk mengambil E 800-1200IU sehari untuk tingkatkan bilangan dan kualiti sperma.




Kebaikan Vitamin E untuk wanita

• Kurangkan PMS dan senggugut
• Kurangkan simptom putus haid (menopause)

dengan kurangkan masalah kekejangan, sakit kepala, mood swing, kemurungan dan sebagainya.




Kebaikan Vitamin E Shaklee

Satu softgel Vitamin E ada
- Vitamin E dalam bentuk D-alpha-tocopherol
- Ekstrak biji anggur
- Selenium Amino Acid Chelate

Kapsul dibuat dari
Gliserin, gelatin, air dan warna dari karamel dan annato.

Ekstrak biji anggur (grapeseed extract) untuk 

• 39.4mg bantu pulihkan kulit secara semulajadi
• Hilangkan parut, tompok hitam dan jeragat
• Lindung salur darah dari kerosak
• Ada antioksida untuk lawan radikal bebas
• Kurangkan tanda penuaan

Selenium untuk

• 65mcg Selenium bantu Vitamin E untuk berfungsi sepenuhnya.
• Bantu badan menyerap Vitamin E
• Tingkatkan fungsi sperma lelaki


D-alpha-tocopherol untuk

• Bekalkan 400IU vitamin E dari sumber semulajadi minyak kacang soya (soybean oil)
• Adalah Vitamin E yang paling lengkap dalam pasaran. Ada gabungan 8 jenis Vitamin E. (alpha, beta, gamma dan delta)
• Melindungi retina pada mata
• Penyahtoksik (detoxify) logam berat dalam badan
• Turunkan kadar kolesterol dalam darah
• Bekalkan tenaga yang banyak dengan tingkatkan kadar oksigen dalam darah
• Pulihkan tekstur kulit - hilangkan garisan dan kedutan halus, parut, jerawat dan bintik penuaan.



Testimoni Vitamin E Shaklee






Harga Vitamin E Shaklee


Vitamin E              120 biji           RM165.63         4 bulan

Cara dapatkan Vitamin E Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Isnin, 20 November 2017

Set Jerawat Cepat Hilang Shaklee | Atasi Masalah Jerawat Dengan Mudah, Cepat Dan Selamat

Teks: Linda Kamal
Foto: Linda Kamal & Google
Entry: 31/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Set jerawat cepat hilang Shaklee.

Jika anda mempunyai masalah jerawat, kulit muka anda sensitif dan berjerawat.

Penulis sarankan anda baiki masalah ini melalui pemakanan. Punca masalah jerawat biasanya dari dalam, jika dari luaran ia adalah masalah berkaitan produk yang anda guna atau pernah guna.

Set jerawat Shaklee

• Vitamin C
• Garlic Complex


Kebaikan Vitamin C untuk kulit jerawat

• Kuatkan kesihatan kulit
• Kecutkan jerawat
• Rawat kulit dari dalam. Pulihkan keradangan dan masalah kulit kusam.
• Bertindak sebagai antioksida, bunuh radikal bebas pada kulit
•  Ransang pertumbuhan kolagen dalam kulit




Kebaikan Garlic Complex untuk jerawat


• Sebagai antibakteria semulajadi
• Halang jerawat baru dari tumbuh
• Cepatkan luka pulih
• Lindungi kulit dari radikal bebas
• Lindungi kulit dari bakteria dan kulat



Testimoni Set Jerawat Shaklee






Harga Set Jerawat Shaklee

Vitamin C                  180 biji        RM103.35         6 bulan
Garlic Complex           60 biji          RM59.63         1 bulan




Set ini adalah Set Jerawat asas. Jika anda hendak hilangkan parut dan jeragat, anda boleh tambah Vitamin E / ESP / Collagen Powder. 


Cara dapatkan Set Jerawat Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/

Shaklee Malaysia

Set Resdung Shaklee | Atasi Masalah Resdung, Sinus dan Rhinitis Dengan Mudah Dan Selamat

Teks: Linda Kamal
Foto: IReach, Linda Kamal dan Google
Entry: 30/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Set resdung Shaklee adalah antara set popular dari Shaklee.



Biasanya resdung adalah masalah yang agak biasa dan buat anda rasa tidak selesa. Tanda biasa resdung ialah alah dan asyik bersin.

Set Resdung Shaklee ada 3 produk
• Vitamin C
• Alfalfa Complex
• B Complex

Vitamin C Shaklee

• Kuatkan sistem imun dengan tingkatkan fungsi Macrophage dan T-cell (sel darah putih)
• Tingkatkan penyembuhan tisu
• Bertindak seperti anti histamin
• Cegah tiub brokiol dari jadi sempit

Alfalfa Complex

• Kurangkan keradangan pada tisu
• Kaya dengan klorofil bantu kurangkan keradangan akibat ekzema, resdung dan gegata

P/S: Penghidap SLE TIDAK boleh mengambil Alfalfa

B Complex

• Pelihara fungsi saraf
• Bertindak sebagai anti stress
• Vitamin B6 bantu pelihara pengeluaran lendir (mucus) dalam hidung
• Bantu pembinaan protein dalam tubuh

Untuk cara makan Set Resdung Shaklee, sila wasap penulis. Penulis akan beri bimbingan untuk pelanggan penulis.

Harga Set Resdung Shaklee




Vitamin C

  • 180 biji untuk 6 bulan
  • RM103.35


Alfalfa Complex

  • 330 biji / 700 biji
  • Sehari makan 10 biji.
  • RM60.95 / RM108.65


B Complex

  • 120 biji untuk 4 bulan
  • RM58.75

Testimoni Set Resdung Shaklee





Cara dapatkan Set Resdung Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Jumaat, 17 November 2017

Cara Atasi PCOS Tanpa Ubat Dan Secara Semulajadi

Teks: Linda Kamal
Foto: Google
Entry: 29/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Cara atasi PCOS tanpa ubat dan secara semulajadi.

Punca PCOS belum diketahui tapi doktor ada beberapa saranan untuk wanita yang ada PCOS.

PCOS biasanya ada 3 penyebab utama

1. Ahli keluarga terdekat anda ada PCOS

2. Anda gemuk / obes


3. Pengeluaran hormon anda sejak awal lagi tidak betul.

Jika anda belum nak buat apa-apa langkah penyelesaian yang ekstrem seperti pembedahan, ada beberapa cara yang anda boleh buat untuk kawal simptom PCOS.




Cara atasi PCOS

1. Turunkan berat badan.

Pastikan anda berada dalam linkungan BMI ideal.

2. Kawal berat badan

Kawal berat badan anda, supaya sesuai dengan ketinggian anda. Berat badan wanita PCOS biasanya sukar dikawal.

3. Jaga pemakanan

Kurangkan makanan berkanji, tinggi gula, tinggi lemak dan karbohidrat. Banyakkan makan protein, sayuran dan buah.

4. Kurangkan / berhenti makan gula putih

Wanita PCOS mempunyai rintangan insulin yang tinggi, jadi paras gula dalam darah tinggi. Menjejaskan kitaran hormon.




5. Bersenam

Bersenam 5 kali seminggu. 30 minit setiap sesi untuk keluarkan peluh dan buatkan anda rasa 'segar'.

6. Amalkan gaya hidup sihat

Tidur awal, bangun awal, bersenam, jaga makan dan jaga kesihatan.

7. Amalkan suplemen untuk betulkan kitaran hormon

Jika anda dah berusaha untuk turunkan berat badan dan rasa sukar. Period masih tak datang. Anda perlu amalkan suplemen untuk kawal kitaran hormon.

Penulis sarankan anda amalkan

1. ESP

Bekalka protein dan phytoestrogen dari tumbuhan. Phytoestrogen adalah mirip dengan estrogen yang dikeluarkan oleh tubuh. Jadi ia bantu kawal pengeluaran hormon estrogen.



2. Lecithin atau Omega Guard

Untuk bakar lemak dalam badan anda. Paling penting jika anda sukar hendak turunkan berat badan.



3. Herblax atau Alfalfa.

Untuk detoks usus anda supaya tiada masalah sembelit. Anda perlu 'membuang' setiap hari untuk ada sistem penghadaman yang sihat.


4. Jika PCOS anda menyebabkan haid tak datang, penulis sarankan anda mengambil GLA Complex yang kaya dengan omega 6 untuk betulkan kitaran haid.




Harga produk Shaklee

ESP                         850g              RM170.93
Lecithin                   180 biji            RM58.30
Omega Guard         90 kapsul       RM144.43 
Herblax                   120 biji           RM60.95
Alfalfa                      330 biji           RM60.95
GLA Complex           60 biji            RM96.73

Cara dapatkan produk Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Khamis, 16 November 2017

SET MENYUSU SHAKLEE: Kebaikan Alfalfa Complex SHAKLEE Untuk Ibu Menyusu

Teks: Linda Kamal
Foto: Google, Shaklee, Linda Kamal
Entry: 28/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Kebaikan Alfalfa Complex SHAKLEE untuk ibu menyusu.


Tumbuhan Alfalfa

Kebaikan Alfalfa untuk ibu menyusu

1. Akar tumbuhan alfalfa sangat panjang dan tumbuh sedalam 6 meter dalam tanah. Jadi tumbuhan alfalfa ada banyak zat dan mineral yang diserap dari tanah.

2. Alfalfa jadi milk booster kepada wanita untuk hasilkan susu badan untuk keperluan anak. Alfalfa telah digunakan sejak beribu tahun dulu untuk bantu badan buat banyak susu.

3. Alfalfa juga baik untuk detoks hati, darah dan usus. Jika anda ada masalah sembelit dan alfalfa kurang membantu, penulis sarankan anda ambil pil kalsium Shaklee juga. Pil kalsium bantu kurangkan masalah sakit-sakit badan, kejang kaki dan sembelit.  

4. Alfalfa bantu atasi masalah keputihan.

5. Alfalfa juga bantu kurangkan masalah kulit berminyak. Jika anda masalah hormon dan kulit keluarkan banyak minyak, penulis sarankan anda amalkan alfalfa juga.






Alfalfa Complex Shaklee dibuat dalam bentuk pil supaya mudah hendak makan. Sehari anda boleh ambil sehingga 10 biji alfalfa.

Penulis sendiri amalkan alfalfa. Cuma disebabkan alfalfa buat penulis jadi 'panas', penulis hanya makan 4 biji setiap malam sebelum tidur.

Alfalfa adalah berasaskan herba. Jika anda ada masalah sakit auto imun seperti SLE, atau apa-apa penyakit, sila consult dengan penulis dahulu sebelum beli Alfalfa Complex.

Harga Alfalfa Complex Shaklee

1. Saiz Small
330 biji RM60.95

2. Saiz Large
700 biji RM108.65

Cara dapatkan Alfalfa Complex Shaklee

1. Wasap penulis di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap penulis

http://lindashaklee.wasap.my/

Shaklee Malaysia

Sabtu, 11 November 2017

Perlu Ke Makan Suplemen Dan Adakah Suplemen Shaklee Benar-Benar Berkesan?

Teks: Linda Kamal
Foto: Google & Shaklee
Entry: 27/44


Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Topik hari ni agak sensitif. Perlu ke amalkan suplemen setiap hari dan Shaklee ni betul ke berkesan?

Ramai yang beranggapan tidak perlu suplemen untuk kesihatan. Pada pendapat penulis. Sekiranya anda makan cukup dan anda rasa anda dah dapat zat dari pemakanan penulis sarankan anda tengok semula makanan pada masa kini.

Penulis ambil contoh mudah. Sayur sangat penting sebagai sumber vitamin, mineral dan fiber. Tapi, sejauh mana sayur yang kita makan ada kandungan nutrisi yang tinggi?

Penulis yakin anda tahu yang sayur TIDAK BOLEH dimasak terlalu lama sampai LAYU. Sayur perlu dimasak sedikit sahaja, sekadar hendak matikan bakteria dalam sayur. Jika anda nak sayur yang ada tinggi kandungan nutrisi, anda hanya perlu celur sedikit sahaja atau buat salad macam westerners makan. 

Sayur kita buat masak campur, masak lemak, masak dalam sup dan direneh atau dibiarkan masak sampai sayur kecut dan layu. Soalan penulis, berapa banyak vitamin dan mineral yang masih ada dalam sayur ni? Fiber masih ada, fiber tak hancur dalam suhu panas.

Berapa banyak sayur masak lemak anda perlu makan untuk dapat keperluan vitamin dan mineral harian yang cukup?

Jika anda dapat keperluan vitamin dan mineral yang cukup dari pemakanan, mengapa masih ramai wanita hamil yang ada masalah anemia sebab tak cukup zat besi? 

Kerang dah makan. Bayam dah makan. Semua petua dah buat. Bacaan HB; 6, 7, 8. Masih tak naik lebih 11 gd/l. Penulis cuma hendak anda fikir tentang nutrisi yang anda makan. Betulkah makanan yang anda makan cukup nutrisi?

Kajian dah buktikan bahawa pasangan yang ingin hamil perlu mengambil asid folik secukupnya untuk elak  sumbing (cleft palate), kecacatan tiub neural (neural tube damage), masalah pembentukan otak sempurna (anencephaly) dan kecacatan tulang belakang (spina bifida) kepada janin.

Pasangan perlu amalkan asid folik selama 3 bulan SEBELUM hamil. Jika anda ingin hamil sebaik sahaja dah berkahwin, anda perlu amalkan asid folik 3 bulan sebelum berkahwin.



Rakyat Malaysia ada masalah penyakit serius

1. Buah pinggang rosak
2. Diabetes Tahap 2
3. Sakit jantung
4. Obesiti

Jika anda lihat gambar diatas, Landmark Study adalah kajian yang dijalankan oleh Dr. Gladys Block dari University Of California. Beliau (Dr. Gladys) mencari syarikat yang keluarkan suplemen untuk jalankan kajian tentang suplemen dan tahap kesihatan. Ada orang sarankan Dr. Gladys Block untuk tanya En. Roger Barnett (CEO Shaklee) apakah Dr. Gladys boleh jalankan kajian tersebut.

Syarikat Shaklee baru sahaja dibeli oleh En. Barnett, beliau telah belanja $300 Juta (dollar). En. Barnett bersetuju dengan cadangan Dr. Gladys Block dan syarat yang dikenakan oleh En. Barnett adalah Dr. Gladys Block perlu kaji 3 pengguna. 

1. Pengamal suplemen Shaklee melebihi 20 tahun (Shaklee dikeluarkan pada tahun 1956)
2. Orang yang tak amalkan apa-apa suplemen
3. Orang yang amalkan suplemen syarikat lain.

Dr. Gladys Block sangat terkejut lepas buat kajian suplemen Shaklee.

Apa yang ditulis dalam label setiap vitamin adalah 100% sama dengan apa yang ada dalam setiap biji/ satchet suplemen Shaklee.

Tahap kesihatan pengamal suplemen SHAKLEE adalah jauh LEBIH BAIK dari orang yang tak amalkan apa-apa suplemen. 

Pengguna suplemen LAIN mempunyai tahap kesihatan lebih BURUK dari orang yang tak amalkan suplemen.





Penulis sarankan anda semak semua suplemen atau jus kesihatan yang anda amalkan sekarang. Terutamanya keluaran bumiputera. 

SEMAK

1. Bahan kandungan
2. Berapa gram / peratus setiap bahan kandungan
3. Adakah pihak ketiga telah menjalankan ujikaji terhadap produk tersebut?
4. Apakah kesan jangka panjang penggunaan produk tersebut?
5. Adakah mereka benar-benar ada sijil dari KKM atau baru daftar hendak dapatkan sijil KKM?
6. Adakah produk tersebut TIADA dadah tersembunyi?

Shaklee sangat telus dengan hal ini. Anda boleh baca satu-satu bahan dalam setiap vitamin dan suplemen Shaklee. Shaklee akan berhenti keluarkan suplemen jika bahan mentah yang mereka dapat tak menepati standard kehendak Shaklee. GLA Complex pernah berhenti stok.

Dah banyak suplemen Shaklee berhenti dikeluarkan berbulan-bulan, ada yang bertahun-tahun sebelum dikeluarkan semula. Hanya syarikat yang sangat sayangkan kesihatan anda sebagai pengguna akan buat begini.

Shaklee rugi tak keluarkan GLA Complex. Ramai wanita makan GLA Complex untuk kawal hormon dan haid mereka. Tapi Shaklee hendak pengguna dapat yang TERBAIK.

Di seluruh dunia Shaklee adalah pengeluar suplemen nombor 1. Atlit Olimpik dan Paralimpik pun amalkan Shaklee sebagai suplemen mereka.






Shaklee telah membantu beribu-ribu orang menjadi lebih sihat dengan amalkan suplemen keluaran Shaklee.  Shaklee dah bertapak di Malaysia melebihi 25 tahun.

The products speaks for itself. Sesiapa yang mendapatkan produk Shaklee dari pengedar yang bagus dan berilmu, anda pasti dapat kesan yang baik. 

Jika anda tertanya kenapa Shaklee tak masuk farmasi Malaysia. Di Malaysia Shaklee hanya jual melalui pengedar. Jadi anda ada orang bantu guide cara makan dan apa-apa soalan yang anda ada.

Jika anda masih ingin dapatkan Shaklee dari farmasi. Penulis saran anda ke farmasi di Singapura. Shaklee tak ada pengedar di Singapura. Shaklee diletakkan di atas rak-rak di farmasi. Jika anda beli pun, tiada siapa boleh bantu guide anda amalkan suplemen yang sesuai dengan masalah anda.

Penulis sendiri skeptikal dengan MLM terutamanya yang tiada produk, tapi selepas penulis sendiri amalkan B Complex, Vitamin C dan Vitamin E Shaklee secara konsisten dan betul. Penulis hadiahkan mak penulis yang ada sakit lutut, pil kalsium Ostematrix. Mak penulis kini dah kurang sakit kaki dan boleh solat dan berjalan tanpa cramp, kejang kaki dan sakit lutut.

The product does speak for itself.

Linda Kamal
ID 1263235
+60134141176
Pengedar Shaklee Malaysia