Khamis, 27 Julai 2017

Shaklee bisnes tak payah pegang stok. Stail Dropship.

Mesti terkejut kan baca tajuk artikel ni. 

Macam mana Shaklee boleh jadi bisnes dropship?


Salah faham utama nak mula bisnes Shaklee:


1. Bukan Shaklee kena simpan stok ke? 

2. Nak daftar kan kena beli produk.
3. Wajib makan ek?

Alasan kegemaran:


Tak ada modal nak mula bisnes Shaklee.


_________________________________________


Nak mula bisnes Shaklee cara mudah.


Ikuti langkah-langkah dibawah:


1. Daftar jadi ahli.

2. Bayar RM79.50
.
.
.
Itu je.


Dah boleh mula jual Shaklee.


Nanti tunggu buku guide Shaklee sampai depan pintu rumah, kelek buku tu setiap muka surat. Fahamkan kenapa vitamin penting, kenapa suplemen penting, kenapa Shaklee terbukti selamat. Baru boleh kata salam sayonara warga kecam Shaklee.


Tak perlu makan produk, tak perlu simpan stok, tak perlu beli stok waktu daftar jadi ahli. Jika makan Shaklee lagi best. Boleh kongsi pengalaman sendiri dengan orang terdekat, keluarga, kawan-kawan, kawan satu office dan orang luar.


Tapi bila jual tapi tak makan ni, tak ada 'feel', tak ada 'jiwa', tak ada 'roh' sebab tak betul-betul faham apa kepentingan suplemen. Bila sale suam-suam kuku. Mula la nak kecam Shaklee. If you can't beat them, join them la kan.


Makan je produk. Mula dengan set detoks. Makan Alfalfa Complex dengan konsisten. Lepas tu fahamkan apa Alfalfa tu? Produk apa lagi ada Alfalfa? Kenapa kena makan Alfalfa? Apa kebaikan Alfalfa? 


Lepas gali semua info, share dalam blog. 


__________________________________________


Kenapa Shaklee ni sama je dengan dropship?


Ye la. Tak payah simpan stok. Bila customer order je baru pecut pi Branch Shaklee untuk COD. Jika tak ada duit, minta customer bayar siap-siap. Pergi branch beli barang. Nanti awak pergi hantar je. Bayaran dah selesai.


Jika customer minta pos barang, lepas customer bayar total termasuk duit pos. Buka website dan isi borang pembelian dekat website Shaklee, bayar harga produk pengedar, untung tu biar dalam akaun sendiri. Jangan pi transfer semua duit pula.


Lepas tu update parcel dah pos dekat customer. 


Dah settle jualan Shaklee.


Lepas jadi dropship boleh naik jadi ejen. Lejen-lejen Shaklee yang rank lebih tinggi ada modal dan database besar untuk beli dan simpan stok. Ejen kan biasanya simpan stok sikit.


Bila database awak dah besar dan ada customer repeat order, awak pun dah boleh mula simpan stok.


Simpan la Vitamin C sebotol, GLA complex sebotol. Senang sikit nak pergi COD atau boleh terus pergi pos sendiri (nak bagi freegift pun senang). Tak perlu ulang-alik banyak kali ke branch.


Perkara paling best adalah TAK ADA STOKIS dalam Shaklee. 


Semua pengedar beli terus dari branch. Tak perlu lalui orang tengah. Semua pengedar bayar HARGA YANG SAMA. Master Coordinator pun bayar harga yang sama untuk sebotol vitamin C.


Shaklee tak ada konsep upline jadi kaya bila pengedar baru buat jualan.


Dah ada duit modal banyak, tak nak simpan stok pun tak pa. Shaklee sendiri tak paksa mana-mana pengedar untuk beli dan simpan stok.


Best ke best?


Best kan.


________________________________________________


Lagi double best, bisnes Shaklee ada DUA income.


1. Untung runcit produk

2. Bonus Shaklee

Bonus tu bergantung pada berapa banyak awak restock atau berjaya jual. 


Setiap produk Shaklee ada mata puv sendiri. Jadi jumlah keseluruhan mata puv akan dikalikan (x) dengan peratus layak bonus. 


Peratus layak bonus bergantung pada jumlah ringgit awak restock pada hujung bulan (dalam tempoh 30 hari, 1hb hingga 30 hb).



Untung runcit tu dapat terus dari customer.


Bonus Shaklee pula Shaklee akan beri pada pertengahan bulan seterusnya. Contohnya 


Sale 1hb Jun sampai 30 Jun, RM xx,xxx. 

Mata puv terkumpul: yy,yyy puv
Peratus bonus layak: aa%

Jadi (aa/100) x yy,yyy puv : RM t,ttt <-- bonus


Bonus ni akan dapat pada 14-16 hb Julai.


Income keseluruhan adalah:


Untung runcit + bonus : Syukur Alhamdulillah.


Amacam? Tergugat tak?

_____________________________________________

Jika berminat nak join Shaklee bawah saya, 


Wasap saya di nombor +60134141176


atau tekan link dibawah.



http://lindashaklee.wasap.my/



Hanya tekan kalau betul-betul serius nak ubah hidup sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Apa pendapat anda tentang post saya kali ini? Tinggalkan komen anda dibawah.