Sabtu, 23 September 2017

22 Kebaikan ESP Shaklee, Siapa Patut Minum dan Resipi Bancuh ESP Shaklee

Teks: Linda Kamal
Foto: Linda Kamal dan Google
Entry: 1/44

Terima kasih kerana melawat blog saya www.superherolin.com. ESP adalah produk BEST SELLER  Shaklee. Stok ESP Shaklee memang cepat habis sebab permintaan ESP adalah tinggi. Baru-baru ni stok ESP yang baru masuk HQ sudah habis lepas 2 jam pembelian online dibuka. Ramai pengedar tak sempat beli stok untuk pelanggan masing-masing.

ESP bermaksud Energized Soy Protein. ESP Shaklee adalah dalam bentuk 'powder' (serbuk). ESP Shaklee diperbuat dari kacang soya terpilih yang bebas bahan kimia dan bebas racun. Shaklee memilih kacang soya yang bermutu tinggi untuk buat serbuk ESP. ESP adalah protein berasaskan tumbuhan.




Kebaikan ESP Shaklee

1. Diperbuat dari kacang soya yang tidak diubah secara genetik (Non Genetically Modified, non-GMO). Kacang soya ini kekalkan ciri-ciri tumbuhan biasa tanpa penambahan apa-apa bahan yang menukar sifat tumbuhan soya untuk menjadi lebih kuat dan tumbuh lebih cepat.

2. 100% dibuat oleh kacang soya. Tidak ditambah bahan sintetik.

3. Tidak manis. Tiada tambahan gula atau pemanis tiruan. Jadi nak bancuh ESP saja dengan air masak saja pun boleh. Walaupun tiada gula, masih rasa berlemak.

4. Kenyang lebih lama. Anda boleh mengambil ESP waktu sarapan dan kekal kenyang sehingga waktu makan tengahari. Ini adalah langkah terbaik jika anda bekerja dalam pejabat, ingin menurunkan berat badan, atau anda kurang aktif dan tidak perlukan kalori yang berlebihan dari sarapan yang anda biasa makan.

5. Mempunyai indeks glisemik rendah (low Glysemic Index, low GI) untuk memastikan kadar glukosa dalam darah adalah rendah. Jika kadar glukosa terlalu tinggi, insulin yang banyak akan dirembeskan dalam darah untuk menukar glukosa menjadi glikogen dan disimpan dalam hati atau otot-otot. Lebihan glukosa lain disimpan sebagai lemak dalam badan.

6. Bantu bina sel-sel baru dalam badan. Pembinaan sel baru perlukan protein dan ESP Shaklee ada kandungan protein yang tinggi. Kulit nampak muda dan remaja.

7. Antara Shaklee Effect yang popular selepas konsisten minum ESP ialah parut dan jeragat jadi pudar dan kulit jadi cerah.

8. Bekalkan tenaga supaya cergas sepanjang hari. Mengurangkan masalah penat, letih, stress, kemurungan dan tidak bermaya.

9. Kulit jadi lembut dan licin, protein juga bina folikel rambut yang sihat dan kuat.

10. Kandungan lemak adalah rendah.

11. Bebas kolesterol.

12. Lengkap dengan 9 asid amino yang penting (essential amino acid) yang hanya boleh didapati melalui pemakanan.




13. Mengawal keseimbangan hormon. Isoflavones yang ada dalam kacang soya ada fungsi hampir sama dengan hormon estrogen. Lelaki juga ada hormon estrogen cuma tak sebanyak wanita.

Masalah period tak teratur dan senggugut boleh diselesaikan dengan ESP Shaklee dan GLA Complex.

15. Menyokong sistem imun badan. Menjadikan badan sihat dan kuat untuk melawan penyakit.

16. Menguatkan rahim wanita sebagai persediaan untuk hamil dan kuatkan kandungan yang lemah. Elakkan pembesaran prostat bagi lelaki.



17. Baiki pigmentasi kulit yang rosak dan rambut gugur dan beruban. Menguatkan rambut dan hitamkan uban.

18. Tingkatkan keinginan untuk seks. 

19. Bantu menjaga kesihatan jantung dan elak osteoporosis (tulang rapuh).

20. Bantu meningkatkan pengeluaran susu badan ibu yang menyusu anak.

21. Bekalkan tenaga kepada ibu hamil yang ada morning sickness teruk.

22. Kurangkan tanda-tanda penuaan.


Siapa boleh minum ESP?

1. Pelajar

2. Lelaki dan wanita (kanak-kanak boleh minum Mealshakes French Vanilla Shaklee)

3. Remaja dan orang dewasa

4. Wanita hamil

5. Wanita menyusu

6. Wanita keguguran bayi

7. Wanita berpantang

8. Pesakit kencing manis

9. Wanita yang mahu kulit cantik dan nampak muda

10. Wanita yang sibuk dengan urusan seharian

11. Pesakit gastrik


Siapa tidak boleh minum ESP?

Orang ada masalah buah pinggang atau tidak boleh memproses protein tidak digalakkan mengambil ESP.


Berapa lama satu cannister ESP boleh tahan?


Satu tong ESP ada 850g Soy Protein Isolate Powder. Jika bancuh 3 sudu (28g) sehari, satu tong tahan selama  30 - 45 hari (1 bulan hingga 1 setengah bulan)


1 serving ESP = 3 sudu ESP = 105 kalori

Kalori dalam ESP Shaklee rendah je.

Boleh bancuh 3 sudu ESP, air secawan (237ml) dengan

1. Performance Drink Shaklee untuk rasa oren (3 sudu / 28g)
2. Mealshakes French Vanilla Shaklee. (1/4 cawan)
3. Air suam kosong
4. Air suam tambah susu pekat setengah sudu. ESP kan tak manis.
5. Air susu apa-apa jenama (Farm Fresh, Summerfield, Dutch Lady)
6. Horlicks suam
7. Milo suam
8. Susu dan tambah buah. Kemudian blend sehingga hancur.
9. Apa-apa air kordial.
10. Air susu direndam dengan kurma (bagus untuk menambah susu badan, hanya perlu guna 1 sudu ESP sahaja. Bukan 3 sudu)

P/s: Cara bancuh ESP Shaklee wanita hamil dan menyusu adalah berbeza. Cara minum bagi orang yang ada diabetes (kencing manis) juga berbeza.





Testimoni Pengguna ESP Shaklee



1. Dah tak menggigil kelaparan selepas susukan anak




2. Tiada lagi pedih ulu hati dan gastrik



3. Kulit jadi flawless


4. Muka nampak bersih


5. Parut jerawat pudar





Cara dapatkan ESP Shaklee

Wasap penulis di talian +60134141176

atau wasap penulis secara terus dengan TEKAN link dibawah

http://lindashaklee.wasap.my


Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk merawat, menyembuhkan, mendiagnosis dan mencegah sebarang penyakit.

Shaklee Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Apa pendapat anda tentang post saya kali ini? Tinggalkan komen anda dibawah.