Ahad, 26 November 2017

Kebaikan Set Menyusu Shaklee Sebagai Milkbooster Tambah Susu Badan

Teks: Linda Kamal
Foto: Linda Kamal & Google
Entry: 33/44

Terima kasih kerana melawar blog www.superherolin.com. Set menyusu Shaklee adalah antara set popular untuk bakal ibu dan ibu yang sedang menyusu.




Konsep penyusuan adalah berdasarkan 'supply' dan 'demand'. Jika anda tidak berdisiplin untuk pam dan menyusukan bayi dengan kerap atau tidak kerap kosongkan payudara, susu akan berkurangan.

Jadi sebaik sahaja anda hendak mulakan milkbooster, jadualkan waktu menyusu dan pam susu. Lebih baik lagi, waktu anda susukan bayi, sebelah payudara lagi anda pasang pam susu. Jadi 'tandem breastfeeding'.

Apabila anda kerap kosongkan kedua-dua payudara, anda meransang payudara anda untuk menghasilkan lebih banyak susu (supply), kerana pemintaan (demand) adalah tinggi.




Dalam SET MENYUSU ada 2 produk

• ESP
• Alfalfa Complex




Kedua-dua suplemen ini membekalkan badan anda dengan nutrisi yang lengkap supaya badan anda boleh menghasilkan susu badan yang berkualiti.

Kebaikan Set Menyusu Shaklee

• Susu badan jadi pekat
• Susu badan jadi banyak
• Bekalkan asid amino mencukupi untuk keperluan tubuh
• Buat rasa kenyang lebih lama
• Kekalkan paras gula dalam darah pada jangka masa panjang
• Alfalfa terkenal sebagai milk booster di negara barat
• Bekalkan tenaga supaya rasa kuat dan sihat sepanjang hari
• Bantu detoks hati, darah dan usus supaya badan bebas toksin
• Susu badan yang pekat buat bayi tidur lebih lama dan nyenyak
• Bonus: Kulit jadi cerah sekata, parut pudar dan kulit jadi semakin gebu


Testimoni pengguna Set Menyusu Shaklee






Cara dapatkan Set Menyusu Shaklee


1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Selasa, 21 November 2017

Vitamin E Shaklee | Kebaikan, Kelebihan, Fungsi Dan Harga Vitamin E Shaklee

Teks: Linda Kamal
Foto: Linda Kamal & Google
Entry: 32/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Kebaikan, kelebihan, fungsi dan harga Vitamin E Shaklee.

Vitamin E Shaklee adalah antara vitamin yang popular dalam Shaklee. Set yang biasa ada Vitamin E adalah Set Kecantikan untuk hilangkan parut dan lembapkan kulit. 

Dos harian Vitamin E boleh mencecah 3200IU sehari. Iaitu 8 biji Vitamin E Shaklee. Setiap kapsul Vitamin E Shaklee membekalkan 400IU Vitamin E dan 39.4mg Selenium.





Kelebihan Vitamin E

• Buatkan kulit jadi lembap (moist)
• Lambatkan proses penuaan
• Kulit nampak muda
• Mengurangkan parut perlahan-lahan sampai hilang
• Galakkan kulit dan rambut jadi sihat dan kuat
• Lindungi kulit dari kerosakan sebab sinaran uv matahari
• Tegangkan kulit
• Cerahkan wajah
• Kecilkan pori-pori yang terbuka
• Kawal pengeluaran minyak pada wajah
• Hilangkan jeragat
• Ada antioksida untuk bunuh radikal bebas

Kebaikan Vitamin E untuk suami isteri

• Meningkatkan nafsu untuk seks 
• Menjaga organ pembiakan supaya sihat dan kuat
• Boleh meningkatkan kesuburan suami dan isteri

Peringatan: Jika anda ingin dapatkan Vitamin E untuk kesuburan, sila dapatkan konsultasi dengan penulis untuk cara makan.

Kebaikan Vitamin E untuk lelaki

• Buat air mani suami jadi pekat
• Menambah pengeluaran air mani lelaki. Baik untuk lelaki yang ada masalah bilangan sperma rendah (low sperm count)
• Lelaki boleh ada tenaga seksual dan libido yang kuat lepas amalkan Vitamin E selama 7 hari berturut-turut.

Lelaki yang dah berkahwin atau bakal berkahwin disarankan untuk mengambil E 800-1200IU sehari untuk tingkatkan bilangan dan kualiti sperma.




Kebaikan Vitamin E untuk wanita

• Kurangkan PMS dan senggugut
• Kurangkan simptom putus haid (menopause)

dengan kurangkan masalah kekejangan, sakit kepala, mood swing, kemurungan dan sebagainya.




Kebaikan Vitamin E Shaklee

Satu softgel Vitamin E ada
- Vitamin E dalam bentuk D-alpha-tocopherol
- Ekstrak biji anggur
- Selenium Amino Acid Chelate

Kapsul dibuat dari
Gliserin, gelatin, air dan warna dari karamel dan annato.

Ekstrak biji anggur (grapeseed extract) untuk 

• 39.4mg bantu pulihkan kulit secara semulajadi
• Hilangkan parut, tompok hitam dan jeragat
• Lindung salur darah dari kerosak
• Ada antioksida untuk lawan radikal bebas
• Kurangkan tanda penuaan

Selenium untuk

• 65mcg Selenium bantu Vitamin E untuk berfungsi sepenuhnya.
• Bantu badan menyerap Vitamin E
• Tingkatkan fungsi sperma lelaki


D-alpha-tocopherol untuk

• Bekalkan 400IU vitamin E dari sumber semulajadi minyak kacang soya (soybean oil)
• Adalah Vitamin E yang paling lengkap dalam pasaran. Ada gabungan 8 jenis Vitamin E. (alpha, beta, gamma dan delta)
• Melindungi retina pada mata
• Penyahtoksik (detoxify) logam berat dalam badan
• Turunkan kadar kolesterol dalam darah
• Bekalkan tenaga yang banyak dengan tingkatkan kadar oksigen dalam darah
• Pulihkan tekstur kulit - hilangkan garisan dan kedutan halus, parut, jerawat dan bintik penuaan.



Testimoni Vitamin E Shaklee






Cara dapatkan Vitamin E Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Isnin, 20 November 2017

Set Jerawat Cepat Hilang Shaklee | Atasi Masalah Jerawat Dengan Mudah, Cepat Dan Selamat

Teks: Linda Kamal
Foto: Linda Kamal & Google
Entry: 31/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Set jerawat cepat hilang Shaklee.

Jika anda mempunyai masalah jerawat, kulit muka anda sensitif dan berjerawat.

Penulis sarankan anda baiki masalah ini melalui pemakanan. Punca masalah jerawat biasanya dari dalam, jika dari luaran ia adalah masalah berkaitan produk yang anda guna atau pernah guna.

Set jerawat Shaklee

• Vitamin C
• Garlic Complex


Kebaikan Vitamin C untuk kulit jerawat

• Kuatkan kesihatan kulit
• Kecutkan jerawat
• Rawat kulit dari dalam. Pulihkan keradangan dan masalah kulit kusam.
• Bertindak sebagai antioksida, bunuh radikal bebas pada kulit
•  Ransang pertumbuhan kolagen dalam kulit





Kebaikan Garlic Complex untuk jerawat


• Sebagai antibakteria semulajadi
• Halang jerawat baru dari tumbuh
• Cepatkan luka pulih
• Lindungi kulit dari radikal bebas
• Lindungi kulit dari bakteria dan kulat




Testimoni Set Jerawat Shaklee






Set ini adalah Set Jerawat asas. Jika anda hendak hilangkan parut dan jeragat, anda boleh tambah Vitamin E / ESP / Collagen Powder. 


Cara dapatkan Set Jerawat Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Set Resdung Shaklee | Atasi Masalah Resdung, Sinus dan Rhinitis Dengan Mudah Dan Selamat

Teks: Linda Kamal
Foto: IReach, Linda Kamal dan Google
Entry: 30/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Set resdung Shaklee adalah antara set popular dari Shaklee.



Biasanya resdung adalah masalah yang agak biasa dan buat anda rasa tidak selesa. Tanda biasa resdung ialah alah dan asyik bersin.

Set Resdung Shaklee ada 3 produk
• Vitamin C
• Alfalfa Complex
• B Complex





Vitamin C Shaklee

• Kuatkan sistem imun dengan tingkatkan fungsi Macrophage dan T-cell (sel darah putih)
• Tingkatkan penyembuhan tisu
• Bertindak seperti anti histamin
• Cegah tiub brokiol dari jadi sempit

Alfalfa Complex


• Kurangkan keradangan pada tisu
• Kaya dengan klorofil bantu kurangkan keradangan akibat ekzema, resdung dan gegata

P/S: Penghidap SLE TIDAK boleh mengambil Alfalfa

B Complex

• Pelihara fungsi saraf
• Bertindak sebagai anti stress
• Vitamin B6 bantu pelihara pengeluaran lendir (mucus) dalam hidung
• Bantu pembinaan protein dalam tubuh



Testimoni Set Resdung Shaklee





Cara dapatkan Set Resdung Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Jumaat, 17 November 2017

Cara Atasi PCOS Tanpa Ubat Dan Secara Semulajadi

Teks: Linda Kamal
Foto: Google
Entry: 29/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Cara atasi PCOS tanpa ubat dan secara semulajadi.

Punca PCOS belum diketahui tapi doktor ada beberapa saranan untuk wanita yang ada PCOS.

PCOS biasanya ada 3 penyebab utama

1. Ahli keluarga terdekat anda ada PCOS

2. Anda gemuk / obes


3. Pengeluaran hormon anda sejak awal lagi tidak betul.

Jika anda belum nak buat apa-apa langkah penyelesaian yang ekstrem seperti pembedahan, ada beberapa cara yang anda boleh buat untuk kawal simptom PCOS.




Cara atasi PCOS

1. Turunkan berat badan.

Pastikan anda berada dalam linkungan BMI ideal.

2. Kawal berat badan

Kawal berat badan anda, supaya sesuai dengan ketinggian anda. Berat badan wanita PCOS biasanya sukar dikawal.

3. Jaga pemakanan

Kurangkan makanan berkanji, tinggi gula, tinggi lemak dan karbohidrat. Banyakkan makan protein, sayuran dan buah.

4. Kurangkan / berhenti makan gula putih

Wanita PCOS mempunyai rintangan insulin yang tinggi, jadi paras gula dalam darah tinggi. Menjejaskan kitaran hormon.





5. Bersenam

Bersenam 5 kali seminggu. 30 minit setiap sesi untuk keluarkan peluh dan buatkan anda rasa 'segar'.

6. Amalkan gaya hidup sihat

Tidur awal, bangun awal, bersenam, jaga makan dan jaga kesihatan.

7. Amalkan suplemen untuk betulkan kitaran hormon

Jika anda dah berusaha untuk turunkan berat badan dan rasa sukar. Period masih tak datang. Anda perlu amalkan suplemen untuk kawal kitaran hormon.

Penulis sarankan anda amalkan

1. ESP

Bekalka protein dan phytoestrogen dari tumbuhan. Phytoestrogen adalah mirip dengan estrogen yang dikeluarkan oleh tubuh. Jadi ia bantu kawal pengeluaran hormon estrogen.




2. Lecithin atau Omega Guard

Untuk bakar lemak dalam badan anda. Paling penting jika anda sukar hendak turunkan berat badan.




3. Herblax atau Alfalfa.

Untuk detoks usus anda supaya tiada masalah sembelit. Anda perlu 'membuang' setiap hari untuk ada sistem penghadaman yang sihat.



4. Jika PCOS anda menyebabkan haid tak datang, penulis sarankan anda mengambil GLA Complex yang kaya dengan omega 6 untuk betulkan kitaran haid.






Cara dapatkan produk Shaklee

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Khamis, 16 November 2017

SET MENYUSU SHAKLEE: Kebaikan Alfalfa Complex SHAKLEE Untuk Ibu Menyusu

Teks: Linda Kamal
Foto: Google, Shaklee, Linda Kamal
Entry: 28/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Kebaikan Alfalfa Complex SHAKLEE untuk ibu menyusu.


Tumbuhan Alfalfa

Kebaikan Alfalfa untuk ibu menyusu

1. Akar tumbuhan alfalfa sangat panjang dan tumbuh sedalam 6 meter dalam tanah. Jadi tumbuhan alfalfa ada banyak zat dan mineral yang diserap dari tanah.

2. Alfalfa jadi milk booster kepada wanita untuk hasilkan susu badan untuk keperluan anak. Alfalfa telah digunakan sejak beribu tahun dulu untuk bantu badan buat banyak susu.

3. Alfalfa juga baik untuk detoks hati, darah dan usus. Jika anda ada masalah sembelit dan alfalfa kurang membantu, penulis sarankan anda ambil pil kalsium Shaklee juga. Pil kalsium bantu kurangkan masalah sakit-sakit badan, kejang kaki dan sembelit.  

4. Alfalfa bantu atasi masalah keputihan.

5. Alfalfa juga bantu kurangkan masalah kulit berminyak. Jika anda masalah hormon dan kulit keluarkan banyak minyak, penulis sarankan anda amalkan alfalfa juga.






Alfalfa Complex Shaklee dibuat dalam bentuk pil supaya mudah hendak makan. Sehari anda boleh ambil sehingga 10 biji alfalfa.

Penulis sendiri amalkan alfalfa. Cuma disebabkan alfalfa buat penulis jadi 'panas', penulis hanya makan 4 biji setiap malam sebelum tidur.

Alfalfa adalah berasaskan herba. Jika anda ada masalah sakit auto imun seperti SLE, atau apa-apa penyakit, sila consult dengan penulis dahulu sebelum beli Alfalfa Complex.


Cara dapatkan Alfalfa Complex Shaklee

1. Wasap penulis di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk wasap penulis

http://lindashaklee.wasap.my/


Shaklee Malaysia

Sabtu, 11 November 2017

Perlu Ke Makan Suplemen Dan Adakah Suplemen Shaklee Benar-Benar Berkesan?

Teks: Linda Kamal
Foto: Google & Shaklee
Entry: 27/44


Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Topik hari ni agak sensitif. Perlu ke amalkan suplemen setiap hari dan Shaklee ni betul ke berkesan?

Ramai yang beranggapan tidak perlu suplemen untuk kesihatan. Pada pendapat penulis. Sekiranya anda makan cukup dan anda rasa anda dah dapat zat dari pemakanan penulis sarankan anda tengok semula makanan pada masa kini.

Penulis ambil contoh mudah. Sayur sangat penting sebagai sumber vitamin, mineral dan fiber. Tapi, sejauh mana sayur yang kita makan ada kandungan nutrisi yang tinggi?

Penulis yakin anda tahu yang sayur TIDAK BOLEH dimasak terlalu lama sampai LAYU. Sayur perlu dimasak sedikit sahaja, sekadar hendak matikan bakteria dalam sayur. Jika anda nak sayur yang ada tinggi kandungan nutrisi, anda hanya perlu celur sedikit sahaja atau buat salad macam westerners makan. 

Sayur kita buat masak campur, masak lemak, masak dalam sup dan direneh atau dibiarkan masak sampai sayur kecut dan layu. Soalan penulis, berapa banyak vitamin dan mineral yang masih ada dalam sayur ni? Fiber masih ada, fiber tak hancur dalam suhu panas.

Berapa banyak sayur masak lemak anda perlu makan untuk dapat keperluan vitamin dan mineral harian yang cukup?

Jika anda dapat keperluan vitamin dan mineral yang cukup dari pemakanan, mengapa masih ramai wanita hamil yang ada masalah anemia sebab tak cukup zat besi? 

Kerang dah makan. Bayam dah makan. Semua petua dah buat. Bacaan HB; 6, 7, 8. Masih tak naik lebih 11 gd/l. Penulis cuma hendak anda fikir tentang nutrisi yang anda makan. Betulkah makanan yang anda makan cukup nutrisi?

Kajian dah buktikan bahawa pasangan yang ingin hamil perlu mengambil asid folik secukupnya untuk elak  sumbing (cleft palate), kecacatan tiub neural (neural tube damage), masalah pembentukan otak sempurna (anencephaly) dan kecacatan tulang belakang (spina bifida) kepada janin.

Pasangan perlu amalkan asid folik selama 3 bulan SEBELUM hamil. Jika anda ingin hamil sebaik sahaja dah berkahwin, anda perlu amalkan asid folik 3 bulan sebelum berkahwin.



Rakyat Malaysia ada masalah penyakit serius

1. Buah pinggang rosak
2. Diabetes Tahap 2
3. Sakit jantung
4. Obesiti

Jika anda lihat gambar diatas, Landmark Study adalah kajian yang dijalankan oleh Dr. Gladys Block dari University Of California. Beliau (Dr. Gladys) mencari syarikat yang keluarkan suplemen untuk jalankan kajian tentang suplemen dan tahap kesihatan. Ada orang sarankan Dr. Gladys Block untuk tanya En. Roger Barnett (CEO Shaklee) apakah Dr. Gladys boleh jalankan kajian tersebut.

Syarikat Shaklee baru sahaja dibeli oleh En. Barnett, beliau telah belanja $300 Juta (dollar). En. Barnett bersetuju dengan cadangan Dr. Gladys Block dan syarat yang dikenakan oleh En. Barnett adalah Dr. Gladys Block perlu kaji 3 pengguna. 

1. Pengamal suplemen Shaklee melebihi 20 tahun (Shaklee dikeluarkan pada tahun 1956)
2. Orang yang tak amalkan apa-apa suplemen
3. Orang yang amalkan suplemen syarikat lain.

Dr. Gladys Block sangat terkejut lepas buat kajian suplemen Shaklee.

Apa yang ditulis dalam label setiap vitamin adalah 100% sama dengan apa yang ada dalam setiap biji/ satchet suplemen Shaklee.

Tahap kesihatan pengamal suplemen SHAKLEE adalah jauh LEBIH BAIK dari orang yang tak amalkan apa-apa suplemen. 

Pengguna suplemen LAIN mempunyai tahap kesihatan lebih BURUK dari orang yang tak amalkan suplemen.





Penulis sarankan anda semak semua suplemen atau jus kesihatan yang anda amalkan sekarang. Terutamanya keluaran bumiputera. 

SEMAK

1. Bahan kandungan
2. Berapa gram / peratus setiap bahan kandungan
3. Adakah pihak ketiga telah menjalankan ujikaji terhadap produk tersebut?
4. Apakah kesan jangka panjang penggunaan produk tersebut?
5. Adakah mereka benar-benar ada sijil dari KKM atau baru daftar hendak dapatkan sijil KKM?
6. Adakah produk tersebut TIADA dadah tersembunyi?

Shaklee sangat telus dengan hal ini. Anda boleh baca satu-satu bahan dalam setiap vitamin dan suplemen Shaklee. Shaklee akan berhenti keluarkan suplemen jika bahan mentah yang mereka dapat tak menepati standard kehendak Shaklee. GLA Complex pernah berhenti stok.

Dah banyak suplemen Shaklee berhenti dikeluarkan berbulan-bulan, ada yang bertahun-tahun sebelum dikeluarkan semula. Hanya syarikat yang sangat sayangkan kesihatan anda sebagai pengguna akan buat begini.

Shaklee rugi tak keluarkan GLA Complex. Ramai wanita makan GLA Complex untuk kawal hormon dan haid mereka. Tapi Shaklee hendak pengguna dapat yang TERBAIK.

Di seluruh dunia Shaklee adalah pengeluar suplemen nombor 1. Atlit Olimpik dan Paralimpik pun amalkan Shaklee sebagai suplemen mereka.






Shaklee telah membantu beribu-ribu orang menjadi lebih sihat dengan amalkan suplemen keluaran Shaklee.  Shaklee dah bertapak di Malaysia melebihi 25 tahun.

The products speaks for itself. Sesiapa yang mendapatkan produk Shaklee dari pengedar yang bagus dan berilmu, anda pasti dapat kesan yang baik. 

Jika anda tertanya kenapa Shaklee tak masuk farmasi Malaysia. Di Malaysia Shaklee hanya jual melalui pengedar. Jadi anda ada orang bantu guide cara makan dan apa-apa soalan yang anda ada.

Jika anda masih ingin dapatkan Shaklee dari farmasi. Penulis saran anda ke farmasi di Singapura. Shaklee tak ada pengedar di Singapura. Shaklee diletakkan di atas rak-rak di farmasi. Jika anda beli pun, tiada siapa boleh bantu guide anda amalkan suplemen yang sesuai dengan masalah anda.

Penulis sendiri skeptikal dengan MLM terutamanya yang tiada produk, tapi selepas penulis sendiri amalkan B Complex, Vitamin C dan Vitamin E Shaklee secara konsisten dan betul. Penulis hadiahkan mak penulis yang ada sakit lutut, pil kalsium Ostematrix. Mak penulis kini dah kurang sakit kaki dan boleh solat dan berjalan tanpa cramp, kejang kaki dan sakit lutut.

The product does speak for itself.

Linda Kamal
ID 1263235
+60134141176
Pengedar Shaklee Malaysia

Tanda Anak Dijangkiti Penyakit Tangan, Kaki Dan Mulut (HFMD), Bahaya HFMD Dan Cara Cegah HFMD

Teks: Linda Kamal
Foto: Google
Entry: 26/44

Terima kasih kerana melawat blog www.superherolin.com. Tanda anak dijangkiti penyakit tangan, kaki dan mulut, bahaya HFMD dan cara cegah HFMD.




Apa itu HFMD?

Hand, foot and mouth adalah penyakit pada tangan, kaki dan mulut dan penyakit ini tular pada kanak-kanak. HFMD berpunca darivirus jenis enterovirus, virus Coxsackie A16 atau Enterovirus 71 (EV 71). 

HFMD adalah sejenis WABAK. Bukan sahaja kanak-kanak boleh kena HFMD, orang dewasa pun boleh kena juga tapi jarang berlaku.

Bagaimana anak anda boleh dapat jangkitan HFMD?

Virus ini merebak melalui cecair. Cecair dari hidung, air liur, kulit yang melepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti HFMD. Bukan setakat itu, mana-mana permukaan dan alatan mainan yang disentuh kanak-kanak yang ada HFMD, boleh menyebabkan jangkitan HFMD. 

Bahaya HFMD?

Biasanya HFMD dijangkiti oleh kanak-kanak bawah 10 tahun. Terutamanya kanak-kanak berusia 5 tahun ke bawah.

Biasanya penyakit ini tidak serius, tetapi jika melarat ia boleh melibatkan kesihatan jantung dan sistem saraf.

Tanda anak dijangkiti HFMD

1. Tangan, kaki dan dalam mulut melepuh, seperti naik kudis.

2. Demam

Boleh juga ada masalah jangkitan saluran pernafasan, tak berselera makan, muntah-muntah dan cirit birit.

Bayi yang dijangkiti HFMD, kurang atau tidak mahu menyusu kerana sakit. Kulit dalam mulut yang melepuh buatkan mulut bayi sakit.

Jika demam anak tidak kebah, anak terkena sawan, anak kurang minum air anda perlu bawa anak anda ke hospital untuk rawatan lanjut.



Tempoh pulih dari penyakit HFMD

Ramai pesakit pulih sepenuhnya tanpa rawatan perubatan dalam tujuh (7) hingga sepuluh (10) hari.


Jika anak dah ada jangkitan HFMD. Apa perlu dilakukan?

1. Pakai sarung tangan ketika bersihkan najis dan tukar lampin anak.

2. Basuh permainan anak-anak.

3. Bersihkan rumah dengan kerap.

4. Jangan bawa anak keluar rumah langsung kecuali ke klinik. Wabak ini mudah tular terutamanya di tempat awam seperti padang permainan, tandas awam, dan tadika.

5. Kuarantin anak dalam rumah atau dalam bilik supaya anak lain tidak dijangkiti HFMD.

6. Jika anak pernah dihantar ke rumah pengasuh, sekolah atau tadika, maklumkan pihak pengasuh dan sekolah supaya kanak-kanak lain boleh dicegah dari terkena penyakit HFMD.

Penyakit ini tular pada kadar 100%. Semua kanak-kanak yang terdedah pada virus HFMD, dijangkiti HFMD. Kanak-kanak lain sangat berisiko untuk terkena HFMD juga.




Cara mencegah jangkitan HFMD

1. Jaga amalan kebersihan

2. Pastikan anda kerap cuci tangan dengan betul. Terutamanya selepas mencuci najis anak dan mebuang lampin yang dipakai oleh anak.




3. Mandi dan tukar pakaian (jika perlu, beli pakaian baru) sebelum pulang / sebaik sahaja balik rumah, sebelum bermain dengan bayi.

4. Tutup mulut dan hidung apabila bersin

5. Jangan berkongsi barang-barang peribadi

- Mainan
- Berus gigi
- Sudu, garfu, pinggan dan mangkuk
- Tuala
- Cadar
- Bantal
- Sapu tangan

6. Bersihkan rumah dan lap permukaan meja, kerusi dan lantai yang mungkin dicemari oleh air liur anak.

Jika anak telah dijangkiti HFMD, bolehkah dia dijangkiti lagi?

Ya. Virus HFMD ada beberapa jenis. Jika anak anda telah dijangkiti oleh virus HFMD A*, anak anda boleh dijangkiti virus HFMD B*.

*A dan B adalah contoh.

Suplemen SHAKLEE yang dapat bantu cepatkan anak yang dijangkiti HFMD pulih

1. Nutriferon

Menguatkan sistem imun lawan virus HFMD.

2. Meal Shakes

Bekalkan nutrisi secukupnya untuk anak yang tiada selera makan

3. Basic H2

Pencuci serbaguna organik. Membunuh bakteria dan elakkan kontaminasi wabak HFMD dalam rumah.

4. Performance Drink

Minuman isotonik bebas gula untuk anak yang kurang minum air. 

5. Krim Herbal Blend

Kurangkan rasa gatal kudis HFMD dan hilangkan parut HFMD




Cara dapatkan suplemen diatas

1. Wasap di nombor +60134141176

2. Tekan link dibawah untuk terus wasap

http://lindashaklee.wasap.my/


Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk merawat, menyembuhkan, mendiagnosis dan mencegah sebarang penyakit.


Shaklee Malaysia